Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu DEAŞ liderinin yeri tespit edildi!

        Irak Ordusu ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı peşmerge kuvvetlerinin DEAŞ'ı temizlemek için ortaklaşa başlattığı operasyonun son aşamasına gelindi. Iraklı güçler, 2 yıldır giremedikleri Musul'da kent merkezine girmek üzereyken; Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye yakın isimlerden biri olan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin'den flaş bir iddia geldi.

        Independent'a özel bir röportaj veren Hüseyin, DEAŞ lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin Musul'da olduğunu söyleyerek; "Bağdadi orada. Buna yönelik birden fazla kaynaktan bilgi aldık. Eğer öldürülürse, bu örgütün bütün sisteminin çökmesi demektir." ifadelerini kullandı.

        2014'te Musul'un yönetimini ele geçirdikten sonra sözde halifelik ilan eden Bağdadi'nin yardımcılarından biri de geçtiğimiz günlerde kente düzenlenen hava saldırılarında öldürülmüştü. Örgüt içinde otoritesi ve prestijinin oldukça fazla olduğu belirtilen Bağdadi'nin öldürülmesi durumunda, savaşın ortasında yeni bir lider seçmek zorunda kalacak olan DEAŞ'ın bir iç karışıklık yaşaması bekleniyor.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ