Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu DEAŞ'ın lideri Bağdadi'den Musul operasyonu sonrası ilk ses kaydı

        Terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebubekir el Bağdadi, Irak ordusuna bağlı güçlerin Musul'a başlattığı operasyonun ardından ilk kez bir mesaj yayınladı.

        Reuters'ın haberine göre Musul'da yenilgiye uğramayacaklarını söyleyenBağdadi, Türkiye'yle ilgili de korkunç bir çağrıda bulundu.

        Bağdadi, henüz doğruluğu kanıtlanamayan 31 dakikalık ses kaydında, DEAŞ militanlarına 'Türkiye'yi işgal edin' dedi.

        Bağdadi'ye ait olduğu öne sürülen en son mesaj Aralık 2015'ye yayınlanmıştı. Bu ses kaydında Bağdadi, Rusya ve ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarının örgütü Suriye'de zayıflatma konusunda başarısız olduğunu öne sürmüştü.

        Yeni ses kaydında Bağdadi, Musul'daki Ninova halkına da 'Cihadın zayıflamasına izin vermeyin" diye konuştu.

        "ÖFKENİZİN ATEŞİNİ TÜRK ASKERİNE YÖNELTİN"

        Bağdadi, DEAŞ militanlarına yaptığı çağrıda, Suriye'de örgütle savaşan Türk askerlerine 'öfkelerinin ateşini yöneltmelerini' ve savaşı Türkiye'ye taşımalarını söyledi.

        Bağdadi, "Türkiye bugün menzilinize ve cihadınızın hedefine girdi. İşgal edin ve güvenliğini korkuya çevirin" dedi.

        Ayrıca Suudi Arabistan'da da 'saldırı üstüne saldırı' düzenlenmesini isteyen Bağdadi, güvenlik güçlerinin, hükümet yetkililerinin ve Suud ailesinin üyelerinin hedef alınması çağrısında bulundu.

        17 Ekim'de Musul operasyonunun başlamasının ardından örgütün lideri Bağdadi'nin yeri konusunda çeşitli iddialar ortaya atılmıştı.

        Son olarak dün Guardian'a konuşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden üst düzey bir yetkili, Bağdadi'nin Musul'da olduğunu söyleyerek; "Bağdadi orada. Buna yönelik birden fazla kaynaktan bilgi aldık. Eğer öldürülürse, bu örgütün bütün sisteminin çökmesi demektir." ifadelerini kullanmıştı.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ