Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu DEAŞ, Musul çevresinde yüzlerce kişiyi öldürdü

        Birleşmiş Milletler, DEAŞ'ın Musul ve çevresinde hakim olduğu yerlerde yüzlerce kişiyi öldürdüğünü, bunların arasında örgütten firar eden onlarca kişi ve 180 de Irak kamu görevlisinin olduğunu açıkladı.

        BM insan hakları sözcüsü Ravina Shamdasani bugün yaptığı açıklamada, DEAŞ'lı teröristlerin Hammam el Alil kasabasından bin 600 kişiyi, muhtemelen canlı kalkan olarak kullanmak amacıyla Tel Afer kentine götürdüklerini ve bazılarına Suriye'ye götürüleceklerini söylediklerini bildirdi.

        Sözcünün verdiği bilgiye göre militanlar, Hammam el Alil halkından dokuz yaşından büyük erkek çocukları başta olmak üzere çocuklarını örgüte teslim etmelerini istedi. Shamdasani, DEAŞ'ın bu çocukları savaşçı olarak kullanmayı amaçladıklarının sanıldığını vurguladı.

        Shamdasani, Tel Afer'deki DEAŞmilitanlarının elinde 400 Kürt, Ezidi ve Şii kadın bulunduğunu ve Musul kentinde de 200 kadar sivili öldürmüş olduklarını söyledi.

        Birleşmiş Milletler'in verdiği bilgiler arasında, Musul bölgesindeki hava saldırılarında Çarşamba akşamı dört kadının öldüğü ve 17 sivilin yaralandığı yolunda haberler de bulunuyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ