Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyanın en ilginç fotoğrafları
        4
        5
        6

        ANTARTİKA

        Güney Yarımküre'nin en güneyinde bulunan kıta dondurucu soğuklarıyla nam salmıştır. İçinde ülke olmayan tek lıta olarak biline Antartika dünyanın en kurak yeridir. Kıtanın bazı kesimlerine 2 milyon senedir yağmur yağmadığı biliniyor.

        10

        ALENTEJO'DA BİR SAHİL

        Portekiz'in Avrupa kıtasında bulunan 5 istatistiki bölgesinden biridir.

        11

        ABRAHAM GÖLÜ

        Bölgede sıcaklığın -30 santigrat derecenin altına kadar düştüğü zamanda çekilen bu fotoğraf, bölgenin mükemmelliğini en ince detayına kadar ispatlıyor.

        12

        Fotoğrafta görülen taneli kabarcıklar, gölün dibinden göl ortamına salınan gazların gölün donması sebebiyle ortamdan uzaklaşamaması sonucu oluşmuş ve ortaya mükemmel bir manzara çıkmıştır.

        13
        14
        15

        GÖKKUŞAĞI DAĞLARI

        Hindistan Kıtası, Asya Levhası ile çarpışıp Himalayalar’ı oluştururken, daha kuzeyde bulunan Çin’de, bir gölün içindeki çökelmiş kayaçlar kıvrılıp rengârenk tepeleri ve derin vadileri oluşturdu ve mükemmel doğa mucizesi ortaya çıktı.

        16
        17
        18

        ABD WİSCONSİN'DE BUZ KAPLI BİR MAĞARA

        Apostol Adası’ndaki mağaralar yaz mevsiminde harika deniz manzarasıyla, kışın ise muhteşem buz sarkıtlarıyla ziyaretçileri kendisine çekmeyi başarıyor ve kışın donan göl ile birlikte ortam bir masal diyarına dönüyor.

        19

        ABD KUZEY ARİZONA'DA BİR ÇÖL

        Kanyonları ve çölleriyle ünlü Arizona, Kolorado Platosu, dağlık bölge ve çöl bölgesi olmak üzere başlıca üç bölgeye ayrılır. Çöl bölgesi, güneybatının yarısını kaplar.

        20
        21

        HİLLİER GÖLÜ

        600 metre uzunluğa sahip Hiller Gölü'nün rengi Dunaliella salma türü bir su yosunu nedeniyle bu renge bürünmüş vaziyette. Bu yosun türü çok tuzlu sularda kırmızı pigment üretiyor sadece.

        34

        YEMEN'DEKİ SOKOTRA

        Yemen'e bağlı ada, ağaçları ile nam salmıştır. Sokotra, dünyanın başka hiçbir yerinde görülmeyen 200`den fazla hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır

        35

        FAROE ADALARINDA BULUNAN SORVAGSVATN

        Faroe Adaları'nın en büyük gölü olan Sorvagsvatn, çevrede yaşayan kişiler için balıkçılık konusunda önemli olanaklar sunuyor.

        36
        37
        38

        FLY GEYSER

        ABD’nin Nevada eyaletindeki Kara Kaya Çölü’nde bulunan Fly Geyser, 1916 yılında ilginç bir tesadüfle oluştu. Eski bir göl yatağı bulunan çölde su arayan işçiler yanlışlıkla hidrotermal bir kaynağı deldi ve Fly Geyser oluştu.

        39

        1960'lı yıllarda püskürmeye başlayan kaynak, diğerlerinden farklı olarak püskürmesini kesmeden devam ediyor. Ortaya çıkan mineraller sayesinde bacası da git gide güçleniyor.