Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika "Ürdün güvenliği önceliklerimiz arasında"

        ABD Başkanı Barack Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Suriye'nin Rakka kentinin terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu kapsamında kentin izole edilme sürecinin başladığını bildirdi.

        McGurk, ABD'nin Amman Büyükelçiliğinde düzenlediği basın toplantısında, DEAŞ'ın büyük ve çetin bir savaş yürüttüğünü belirterek, "Fakat bizim planlarımız da yolunda ilerliyor. Ne Suriye'de ne Irak'ta dünyanın hiçbir yerinde örgütün sığınağının olmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

        Rakka'nın DEAŞ'tan temizlenmesi için operasyonların aşama aşama ilerleyeceğine dikkati çeken McGurk, ilk aşama olan kentin izole edilmesi sürecine bugün başlandığını söyledi.

        Ürdün sınırının korunması meselesine değinen McGurk, "Ürdün'e sınırını DEAŞ'tan koruması için yardımcı olacağız. Örgütün Suriye'nin güneyine ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Ürdün güvenliği önceliklerimiz arasında." diye konuştu.

        McGurk, 3 ABD askerinin Cafr bölgesindeki Kral Faysal Askeri Hava Üssü girişinde çıkan çatışmada hayatını kaybetmesine ilişkin de konunun soruşturma aşamasında olduğunu ve bu olayın Ürdün'le ilişkilerini etkilemeyeceğini kaydetti.

        ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG), Rakka'nın DEAŞ'tan alınması için dün gece operasyon başlattığını duyurmasına ilişkin yaptığı açıklamada, operasyonu "memnuniyetle karşıladığını" belirtmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ