Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Filistin'den Donald Trump'a çağrı

        Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'de başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın "iki devletli çözüm "için çalışması talebinde bulundu.

        1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmasının "barışın anahtarı" olacağını belirten Ureykat, "İsrail işgali yenilgiye uğramadan bölgeye barış ve istikrar gelmeyecek." ifadelerini kullandı.

        Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne de ABD halkının seçtiği başkanla "iki devletli çözüm esası üzerine Ortadoğu'da barış ve istikrar sağlanması" için çalışacaklarını aktardı.

        FİLİSTİN POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME ÇAĞRISI

        Filistin'deki Hamas hareketinden yapılan yazılı açıklamada, Trump'a "ABD yönetiminin Filistin davası konusundaki politikasını yeniden değerlendirmesi" çağrısında bulunuldu.

        ABD yönetimlerinin İsrail'in çıkarlarını gözeten taraflı politikaları nedeniyle Filistin halkının sıkıntılarının devam ettiğine işaret edilen açıklamada, Trump'tan ABD'nin söz konusu politikayı yeniden gözden geçirmesini ve Filistin halkına karşı adaletli bir yaklaşım içerisinde olması istendi.

        İSRAİL'DEN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KUDÜS'E TAŞIMA TALEBİ

        Öte yandan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, yaptığı yazılı açıklamada, Trump'ı tebrik ederek, "Daha önce vaat ettiği gibi ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını umuyorum. Bu, tarihi ve önemli bir adım olacaktır." ifadelerini kullandı.

        İsrail'e bağlı Kudüs Belediye Başkanı Nir Berekat da Trump'ı tebrik ederek ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması çağrısında bulundu.

        Berekat, yayımladığı tebrik mesajında şuları aktardı:

        "Sen İsrail'in başkenti ve Yahudi halkının ruhu ve kalbi olan Kudüs'ün dostusun. Ben senin başkanlığın süresince şehrimize destek vermeye devam edeceğine ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağına inanıyorum."

        ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, daha önce Manhattan'daki Trump Tower'da bulunan konutunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüş ve başkan seçilirse Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını belirtmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ