Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kremlin sözcüsü: Putin ile Trump'ın tavırları birbirine benziyor

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sekreteri Dmitri Peskov, Putin ve ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ın siyasi tavırlarının birbirine benzediğini söyledi.

        Peskov, Putin'in Valday Forumu'ndaki konuşması ile Trump'ın son açıklamalarını karşılaştırarak, "Trump onun için ABD'nin çıkarlarının öncelikli olduğunu ve bunun için her ülke ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu dile getirdi. Putin de Rusya'nın milli çıkarlarının altını çizerek aynı şeyleri söyledi. İkisinin dış politikadaki tavırları birbirine benziyor" dedi.

        Peskov, ilişkilerin hemen en üst düzeye çıkartılmasının imkansız olduğunu da vurgulayarak, "Karşılıklı güvene dayalı ilişkiler uzun yıllar içerisinde oluşturuluyor. Özellikle de son yıllarda ilişkilerin yaşadığı travmalardan sonra bu biraz zaman alacak" diye ekledi.

        Peskov ABD'nin yeni başkanı ile görüşme konusunda, "Trump'ın önce yeni görevine geçmesi gerek. Pembe gözlüklerle bakmamak gerek. Putin esnek bir politika izliyor, fakat bunun da bir sınırı var. Putin, ABD ile iyi ilişki taraftarı. Bunun karşılıklı olup olmayacağını göreceğiz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ