Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Türkiye'den Almanya'ya iltica başvurularında artış

        Türkiye'den Almanya'ya yapılan iltica başvuruları önemli ölçüde arttı. 2015 yılına göre ikiye katlanan iltica başvuruları 2016'nın ilk 9 ayında 4 bine yaklaştı. Die Welt gazetesinin Alman Göç ve Mülteci Dairesi Bamf verilerine dayandırdığı habere göre, Eylül ayı sonuna kadar 2016 yılında Türkiye'den Almanya'ya 3 bin 973 kişi iltica başvurusunda bulundu.

        Resmi verilere göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında iltica başvurularında gözle görülür artış söz konusu. Temmuz ayında 275 olan başvuru sayısı Ağustos ayında 375'e, Eylül'de ise 446'ya yükseldi.

        Almanya'ya Türkiye'den yapılan iltica başvuruları artsa da kabul edilme oranı azalmış durumda. Bamf verilerine göre, 2016 yılında eylül ayına kadar yapılan başvurularda iltica hakkı elde edenlerin oranı yüzde 6.8. Geçtiğimiz yıl iltica başvurularının kabul edilme oranı 14.6 düzeyindeydi.

        Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Michael Roth, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye'de baskı altındaki muhalif gruplarla dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, Alman yasalarına göre iltica hakkı bulunduğunu hatırlatmıştı. Roth'un bu açıklamasının iltica başvuruları ve kabul edilme oranını etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ