Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Musul'da sokak çatışmaları sürüyor

        Irak güçleri ile terör örgütü DEAŞ militanları arasında Musulun doğusundaki Aden Mahallesinde şiddetli sokak çatışmaları yaşandığı bildirildi.

        İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Müdahale Gücünde görevli Binbaşı Silvan Fevvaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terörle Mücadele Birimi, sabah saatlerinde Musulun doğusundaki Aden Mahallesine iki cepheden kara harekatı başlattı. Ancak büyük ölçüde bomba yüklü araç ve intihar eylemcileri kullanan örgüt militanlarının çok sert direnişiyle karşılaşıldı." dedi.

        Çatışmaların devam ettiğini ve iki intihar eylemcisinin Irak güçlerine ulaşamadan öldürülerek etkisiz hale getirildiğini aktaran Fevvaz, can kayıpları ve hasara ilişkin henüz net bilgi verilemeyeceğini söyledi.

        Fevvaz ayrıca Irak güçlerinin Aden Mahallesinde başarılı olmasının "Musulun güneydoğu eksenindeki bölgelere girilmesi ve DEAŞın keskin nişancılar kullandığı El-Hadra Sitesinin kontrol altına alınmasını kolaylaştıracağı" için son derece önemli olduğunu ifade etti.

        Musulu terör örgütü DEAŞtan kurtarmak için 17 Ekimde başlayan operasyon, kentin çeşitli bölgelerinde devam ediyor. Operasyona ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da hava desteği sağlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ