Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ukrayna'da 24 yaşındaki yeni İçişleri Bakan Yardımcısı Anastasiya Deyeva tartışma yarattı

        Ukrayna'da, İçişleri Bakan Yardımcılığına henüz 24 yaşında olan Anastasiya Deyeva'nın atanması tartışmalara yol açtı.

        Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov'un Avrupa'ya Entegrasyondan Sorumlu Yardımcılığına getirilen Anastasiya Deyeva'nın fotoğrafları Ukrayna sosyal medyasında ilgi odağı oldu.

        Deyeva'ya ait olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar tartışma yaratırken, yeni bakan yardımcısının atanmasında usulsüzlük yapıldığı savunuldu.

        Konuyla ilgili açıklama yapan Ukrayna Parlamento Başkan Yardımcısı İrina Gereşenko, "Asıl mesele fotoğraflar değil. İsteyen istediği gibi fotoğraf çekilir. Sorun, prosedürün ihlal edilmesi. Avrupa'ya Entegrasyondan Sorumlu Başbakan Yardımcılarının, prosedür gereği İçişleri Bakan Yardımcısı'nın atamasını onaylamaları gerekiyordu. Ancak atama prosedürü buna uygun yapılmadı" dedi.

        Kendi sosyal paylaşım sitesinde yer alan bilgilere göre, çocukluğu İngiltere'de geçen Deyeva, henüz 18 yaşındayken Ukrayna'da bir milletvekilinin danışmanlığını yaptı. Kiev Taras Şevçenko Üniversitesi'nin Siyaset Bilimi bölümünü bitiren Deyeva, Ukrayna'da Rusya yanlısı Nikolay Azarov hükümetinde de görevde bulundu.

        Ukrayna basını, yeni bakan yardımcısının geçmişte Style Insider adlı dergiyle yaptığı söyleşiye de yer verdi. Özel yaşamı ile ilgili sorulara cevap veren Deyeva'nın, "Kıyafetlerimi genelde yurt dışı seyahatlerimde ve tatillerimde satın alıyorum. İsveç ve Danimarka benim için alışverişin Mekke'si" demesi ve pahalı markaları sevdiğini açıklaması dikkat çekti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ