Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu DEAŞ Musul'un doğusunda ikamet edenleri tehdit etti

        Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın, Musul'un doğusunda ikamet eden halka, yarına kadar evlerini boşaltmaları ve kent merkezine gitmeleri tehdidinde bulunduğu bildirildi.

        İçişleri Bakanlığı İstihbarat Birimi Ulusal Bilgiler Ofisinde görevli yüzbaşı Mühenned Ahmed, yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ'ın, kentin doğusundaki Et-Tahrir ve El-Muharibin mahallelerinde yaşayan yerlilere, evlerini boşaltmaları ikazında bulunduğu yönünde istihbarat aldıklarını söyledi.

        Bu mahallelerde yaşayanlara evlerini terk ederek kent merkezine ilerlemeleri için yarına kadar mühlet verildiğini ve buna aykırı davrananların kadın da olsalar alıkonulacağı tehdidinde bulunulduğunu aktaran Ahmed, örgütün bu iki mahalleyi savaş meydanına çevirdiğini, militanlarını ve keskin nişancılarını binaların çatılarına yerleştirdiğini ifade etti.

        Iraklı Sünni lider ve Muttehidun Koalisyonu Başkanı Usame en-Nuceyfi de Türk askerleri tarafından eğitilen Ninova Muhafızları'nın terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kent merkezine girmeye hazır olduğunu duyurmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ