Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'a İngiltere'den ilk ziyaret

        İngiltere'nin AB'den ayrılma kampanyasını yürüten sağcı UKIP Partisi'nin eski genel başkanı Nigel Farage, Amerika'nın yeni seçilen başkanı Donald Trump'ı New York'ta ziyaret etti.

        Partisinin geçici genel başkanlığını halen yürütmekte olan Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı (UKIP) Nigel Farage, Trump'ı başkan seçildikten sonra ziyaret eden ilk İngiliz siyasetçi oldu.

        Manhattan'daki Trump Tower'da Donald Trump ile buluşan Farage, Twitter hesabından Donald Trump ile birlikte gökdelenin asansöründe çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

        Trump ile başkanlık zaferi, Brexit ve küresel siyaset üzerine konuştuklarını yazan Farage, Trump'ın Britanya'yı destekleyen bir ekibe sahip olduğunu ve Britanya'nın geleceği konusunda oldukça pozitif olduğunu söyledi.

        SÜRPRİZ BAŞARILARA SAHİP İKİ LİDER

        Farage'in bu hareketi ise, İngiltere'de özellikle Brexit karşıtları tarafından eleştirildi. Aşırı sağcı ve göçmen karşıtı görüşleri ile tanınan Farage, İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinde çok yoğun bir kampanya yürütmüştü. Donald Trump'ın sürpriz başkanlık sonucu gibi, Farage'in kampanyadaki sürpriz başarısı da uzun süre konuşulmuştu.

        Farage, geçtiğimiz haziran ayındaki AB referandumunda Türkiye'nin AB'ye girecek olması nedeniyle İngiltere'nin AB'den çıkması gerektiği yönünde kampanya yürütmüştü. Farage, referandumun gerçekleştiği 23 Haziran tarihini de Britanya'nın bağımsızlık günü olarak adlandırıyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ