Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Asıl deprem onlar seçilirse yaşanır!
        1

        HABERTURK.COM

        Dünya son bir yılda önce Brexit, daha sonra Donald Trump sürpriziyle sarsıldı.

        Popülist söylemler kullanan karizmatik liderlerin kazandığı bu seçim zaferleri, gözleri Avrupa'nın gelecek bir yılına çekti.

        2

        Avrupa'da gelecek 1 yılda yapılacak seçimlerden Brexit ve ya Trump benzeri sürpriz ihtimallerin çıkması olası gözüküyor.

        İşte Avrupa'da benzer sürprizleri görebileğimiz seçimler:

        3

        Marine Le Pen / FRANSA - 7 MAYIS 2017

        Mayıs 2017'de genel seçime gidecek olan Fransa'da, iktidardaki Sosyalist Parti'nin yerine sağ bir hükümet seçilmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor.

        4

        Göçmen karşıtı Ulusal Cephe'nin lideri olan Le Pen, Fransa'nın başına geçmesi durumunda bunun 'küresel devrimin' sıradaki adımı olacağını söylüyor. Le Pen, seçilirse Avrupa Birliği'ni de rafa kaldıracağını belirtiyor.

        5

        Frauke Petry / ALMANYA - Eylül/Ekim 2017

        Almanya'da seçimlere 1 yıl kala, Angela Merkel'in düşüşü sürüyor. Anketlerin yükselen yıldızı ise Almanya için Alternatif Partisi lideri Frauke Petry.

        6

        Merkel'in göçmenler için açık kapı politikasına karşı çıkan Petry, sığınma başvurularının yılda 200.000'le sınırlandırılmasını ve çarşafın yasaklanmasını savunuyor.

        7

        Partisini son anketlerde üçüncü sıraya kadar taşıyan 41 yaşındaki siyasetçi, sınır polisin silahlandırılması gerektiğini ve sınırdan geçmeye çalışan mültecilerin vurulmasını öneriyor.

        Petry ayrıca İslam'ın Almanya'nın yapısıyla uyuşmayacağını söylüyor.

        8

        Hollanda da Avrupa'da son dönemde yükselen aşırı sağ rüzgarından payını almış gözüküyor. Geert Wilders'in lideri olduğu aşırı sağcı Özgürlük Partisi, Mart'taki seçimler öncesindde Liberal Parti'yle başa baş gidiyor.

        9

        2009'da Hitler'in 'Kavgam' kitabıyla Kur'an'ı kıyaslayan ve bu nedenle İngiltere'ye giriş yasağı alan Wilders, İslam karşıtı tutumuyla tanınıyor. Hakkında 'kışkırtıcı ırkçı söylem' suçlamasıyla devam eden bir dava olan Wilders, seçmenlerine Hollanda'yı İslam'dan arındırma vaadiyle ön plana çıkıyor.

        10

        Beppe Grillo / İTALYA - 4 Aralık 2016

        Eski bir komedyen olan Beppe Grillo'nun İtalyan siyasetindeki yükselişi sürüyor. Grillo ve başında olduğu '5 Yıldız Hareketi' geçtiğimiz seçimlerden yüzde 25 oy çıkarmıştı.

        11

        4 Aralık'ta Başbakan Renzi'nin reform paketinin referanduma sunulacağı İtalya'da hükümetin karşısındaki en güçlü isim olarak görülen Grillo, İslam karşıtı söylemleriyle tanınıyor.

        12

        Trump'ın kazanmasını, 'bir devrin sonu' olarak yorumlayan Grillo, gelecek seçimlerde İtalya başbakanlığı için önemli adaylardan biri olarak gösteriliyor.

        13

        Norbert Hofer / AVUSTURYA - 4 Aralık 2016

        Başkanlık için ikinci kez yarışa hazırlanan Norbert Hofer, AB karşıtı tutumuyla biliniyor. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri, 'Önce Avusturya' sloganıyla seçimlere hazırlanıyor.

        14

        Seçim kampanyası boyunca belinde dolu bir tabanca taşıyan Hofer, ülkede mültecilere kapıların açılmasını eleştiriyor ve İslam'ın Avusturya'da yeri olmadığını söylüyor.

        15

        Siv Jensen / NORVEÇ - 11 Eylül 2017

        Norveç'te 2013'te kurulan koalisyonun küçük ortağı olan Norveç İlerleme Partisi lideri Siv Jensen, gelecek yıl yapılan seçimlerde ülke yönetiminden daha büyük bir pay kapmanın hesaplarını yapıyor.

        16

        Norveç'te ekonomi bakanlığı yapan Jensen, Avrupa'da İslam'ın durdurulması gerektiğini söylüyor. İklim değişikliğine de şüpheci yaklaşan Jensen, mülteci karşıtı politikalar vaad ediyor.

        17

        Andrej Babis / ÇEKYA - Ekim 2017

        Ülkede komünizm sonrası dönemin yükselen isimlerinden biri olan ve bir anda ülkenin en zengin ikinci adamına dönüşen Babis, 2011 yılında 'yolsuzluklar ve diğer politik hastalıklar' ile mücadele etmek için ANO Parti'yi kurdu.

        18

        Partisiyle koalisyon ortağı olan Babis, gelecek yıl ki seçimlerde daha fazla güç elde etmeyi umuyor. Babis, başta göçmen politikaları olmak üzere Trump'la bir çok ortak noktası olduğunu söylüyor.

        19

        Vojislav Seselj / SIRBİSTAN - Mayıs 2017

        Yugoslav Savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği iddiasıyla yargılanan ancak aklanan Seselj, aşırı sağcı Sırbistan Radikal Partisi'nin başındaki isim olarak dikkat çekiyor.

        20

        Parlamentoda 22 koltuğa sahip olan Seselj, Avrupa Birliği karşıtı ve Rusya yanlısı politikalarıyla dikkat çekiyor. Seselj ayrıca, 'Trump, küreselleşmeye karşı bir alternatiftir' sözlerinin de sahibi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ