Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan ailesi için çok ilginç istek!

        ABD'de geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerden zaferle çıkan ve Birleşik Devletler'in 45. başkanı seçilen Donald Trump, görev yapacağı süre boyunca çocuklarından da yardım alacak gibi gözüküyor.

        Seçim kampanyası boyunca ailesinden destek alan ve özellikle kızı Ivanka Trump'ın kampanyada önemli rol aldığı belirtilen Donald Trump, çocukları için de gizli belgelere erişim izni istiyor.

        Trump'ın ekibinin, özellikle Trump'ın geçiş ekibinde de yer alan Ivanka, Donald Jr ve Eric Trump'ın çok gizli belgelere erişim izni alabilmesi için yollar aradığı ve bu konuda gizli servisle görüştüğü belirtiliyor.

        Trump'ın çocuklarının belgelere erişim izni için kısa bir süre sonra güvenlik soruşturmasından geçeceği belirtilirken, aile fertlerini kayırmanın engellemesine yönelik kurallar nedeniyle Trump'ın çocukları hükümette ve ya Beyaz Saray'da resmi görevler üstlenemeyecek. Ancak bu durum Trump'ın çocuklarının 'çok gizli' statüsündeki belgelere erişimine engel değil.

        Trump'ın çocuklarının hükümette yer almasalar bile gizli servis onayıyla belgelere erişebilecek olması ABD medyasınca sorgulanırken, her biri farklı şirketler yöneten Ivanka, Eric ve Donald Jr Trump'ın kendi şirketlerine haksız çıkar sağlamaları veya devlet işleri ile iş hayatı arasında yaşanabilecek çıkar çatışmaları konusunda endişeler bulunuyor.

        CBS'te yayınlanan '60 Minutes' programına konuk olan Ivanka Trump, yönetimde yer alıp almayacağı konusunda gelen bir soruya; "Hayır. Sadece bir kız çocuğu olacağım. Fakat kampanya boyunca söylediğim gibi, belirli konular hakkında çok tutkuluyum. Ve bu konular için savaşmak istiyorum." şeklinde yanıt verdi.

        Donald Trump, 20 Ocak'ta başkanlığı devralıncaya dek kabineyi kuracak ve resmi işleri yürütecek 'geçiş ekibine' Ivanka, Eric ve Donald Jr Trump ile damadı Jared Kushner'i de dahil etmişti.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ