Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer KKTC'nin kuruluşunun 33. yıldönümü

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tebrikleri kabul etti.

        Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen kabule Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bakanlar, milletvekilleri, kurum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Tören daha sonra Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde devam etti.

        Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

        Cumhurbaşkanı Akıncı, Anıt Özel Defteri'ne şunları yazdı: “Aziz Atatürk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33’üncü yılında huzurundayız. Bütün çabamız senin çağdaşlaşma olarak gösterdiğinin hedefe en kısa sürede ulaşmaktır. Kurucusu olduğun ve laik, demokratik bir hukuk devleti olarak öngördüğün Türkiye Cumhuriyeti ile her düzeyde dayanışma içinde, iki kesimli, iki toplumlu federal bir ortaklıkta, eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde daha güzel bir gelecek kurmanın mücadelesini veriyoruz. Kıbrıs Türk halkı bu topraklardaki varlığını kökleştirerek sürdürürken, senin ‘yurtta barış, dünyada barış’ ilkene de sımsıkı sarılmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle KKTC’nin 33’üncü yılında ilke ve devrimlerini daha ilk günden gönülden benimseyip uygulamış olan halkımızla birlikte seni bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ruhun şad olsun.”

        Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Kasırga da şu notu düştü: "Aziz Atatürk, Kıbrıs Türk halkının şanlı mücadelesinin en kıymetli eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33’üncü kuruluş yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz. Kahraman Kıbrıs Türk halkı, tüm Türk milleti için açtığınız yolda geleceğe umut ve güvenle bakmaktadır.Ölümsüz eseriniz Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün olduğu gibi gelecekte de güç ve fikir birliği içinde Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yanı başında olma kararlığını huzurunuzda bir kez daha teyit ediyor, aziz hatıranız içinde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

        KKTC'nin 33. kuruluş yıl dönümü, Girne, İskele, Gazimağusa ve Güzelyurt'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ