Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Kendilerine Georgia Güvenlik Güçleri adını veren silahlı gruptan Trump'a destek!
        1

        ABD'de düzenlenen seçimler sonucunda emlak zengini Donald Trump'ın 45. başkan seçimesinin ardından günlerdir çeşitli eyaletlerde seçim sonuçlarını protesto eden Amerikalıların aksine, Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde tatbikat yapan bir silahlı aşırıcı grubun üyeleri sonuçtan memnun.

        2

        Kendilerine Georgia Güvenlik Güçleri (GSF) adını veren grubun lideri Chris Hill, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trump’ın başkan seçilmesiyle birlikte, silah edinme haklarının savunuculuğunu yapacak bir lideri Beyaz Saray’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        3

        Ülkenin en etkili lobi kurumlarından Ulusal Tüfek Derneği (NRA) tarafından desteklenen Trump, başkanlık koltuğuna oturacağı ilk gün, okullarda ve askeri üslerdeki silahtan arındırılmış bölgeleri kaldırmayı taahhüt etmişti.

        4

        Trump'ın seçim sitesinde yer alan vaatlere göre, silah ve mermi satışındaki sınırlandırmaları bitirmek, Anayasa Mahkemesine silahlanmayı destekleyen hakimler atamak ve daha önce emsali bulunmayan federal bir silah taşıma yasası çıkarmak da ABD'nin yeni başkanının hedefleri arasında.

        5

        Anayasaya atıfla “Zayıflatılan İkinci Madde’yi koruyacağız.” diyen Trump, ülkede silah edinme hakkını kutsal gören büyük bir kitlenin hislerine tercüman oluyor.

        6

        Ancak Georgia’daki milis gücünü Trump’a çeken tek şey silah konusundaki hassasiyeti değil. Seçilmiş başkanın göçmenlere ve Müslümanlara karşı tutumu, GSF’nin de temel ilkeleri arasında yer alıyor.

        7

        Hill, DEAŞ gibi terör örgütleri için, “Beni fena halde korkutuyorlar” diyor. Hill’e göre, Müslümanların Amerika’ya gelişini sınırlandırma fikrine seçim taahhütleri arasında yer veren Trump’ta "başkan kumaşı" var.

        8

        Trump posterleri ve afişleriyle bezenmiş GSF kampı, sık ağaçlarla kaplı ormanın içerisinde yer alan tatbikat alanı AA ekibi tarafından görüntülendi.

        9

        Tamamı siyah kamyonetler ve farklı renklerde üç - beş kişilik geniş çadırların bulunduğu alanın az ilerisinde beyaz bir konteynır kulübe görünüyor. Grup burada hem teçhizatı muhafaza ediyor, hem de gerektiğinde içeri girerek hava şartlarından korunuyor.

        10

        Silahlı tatbikata katılan 11 kişi, askeri kamuflaj kıyafetleri ve üzerinde grubun adıyla birlikte "tiranlık yasa olunca, direniş vazife olur" yazan t-shirtler giyiyor.

        11

        Üyelerden birinin yaka kartının hemen altında "kafir" anlamına gelen "infidel" yazılı olması dikkati çekti.

        12

        Tatbikat başlamadan önce üstünde kamuflaj kıyafeti bulunan grubun lideri Hill, siyah renkli akustik gitarıyla bir folk müzik konseri veriyor.

        13

        Ardından "Muharebe Eğitim Tatbikatına" başlayan grup üyeleri, modern orduların kullandığı son teknoloji ürünü, seri atış yapabilen yarı otomatik tüfeklerle atış yapıyor. Silahlardan bazılarında dürbün bulunuyor.

        14

        Grup üyeleri, vahşi Batı kültürünü moderniteye taşıyan tüfek ve tabancalarla, hedeflere kısa bir süre içerisinde yüzlerce mermi atıyor. Bir grup yakın mesafeden üst vücut biçimli yeşil hedeflere atış yaparken, bir kısmı üstüne grubun ismi spreyle yazılmış beyaz tahtalara uzanarak dürbünlü keskin nişancı tüfekleriyle uzun mesafe atışları yapıyor.

        15

        Ateş saçan silahların kullanıldığı ölümcül tatbikata, grup üyelerinden bazılarının 8 ila 10 yaşlarındaki çocuklarının katılması dikkat çekti. Tatbikat alanında çocuklar için salıncak da hazırlanmış. Ancak çocuklar yalnızca doğanın tadını çıkarmak veya oyun oynamak için burada değiller.

        16

        Grup üyeleri, kendileriyle birlikte gelen çocuklarına da hiçbir korunma tedbiri almadan atış talimi yaptırıp şiddet kültürü aşılıyor. Grubun lideri Chris Hill, on bir yaşındaki oğlu Ashton'ın eline verdiği tabancayla kısa mesafeden atış yapmasını takip ediyor.

        17

        GSF'nin Atlanta kampı, Amerika çapında benzer milis güçlerinin mesken tuttuğu yüzlerce lokasyondan biri. Söz konusu grupların ortak özelliği, Cumhuriyetçi adayın Müslüman ve göçmen karşıtı söyleminden beslenmeleri ve rakibi Hillary Clinton’ı, her ne kadar kendisi bu tanımlamayı reddetse de silah karşıtı kabul etmeleri.

        18

        GSF aynı zamanda kendini ülke çapında gelişen bir “Yüzde Üçlüler” hareketine de bağlı görüyor. Beyaz üstünlüğü ve silah edinme haklarının kutsallığı üzerine kurulu bu aşırıcı hareketin temelleri, Amerikan tarihinin dönüm noktalarından iç savaş sırasında nüfusun yalnızca yüzde üçünün silahlanarak İngilizlere karşı durduğu ve ülkeye özgürlüğünü kazandırdığı şeklinde tarihsel gerçekliği sorgulanan bir iddiaya dayanıyor.

        19

        Hill ve adamları, haftasonlarını askeri üniforma içinde silahlı tatbikatlar düzenleyerek gelecekte yaşanabileceğine inanadıkları birtakım tehditlere karşı hazırlanıyorlar. Bunlar arasında İslamcı bir devletin başa geçmesi, muhtemel bir Rus işgali ve ekonomik sistemin çöküşü gibi kendilerine has korkular yer alıyor.

        20

        GSF’nin motivasyon kaynağı olarak gördüğü felaket senaryoları arasında şüphesiz ‘radikal İslam’ ve Müslüman göçmenler teması ilk sırada yer alıyor. Müslümanlara derin bir endişeyle yaklaşan grup, geçen ay bir cami yapımını protesto ederek engelledi.

        21

        Kamp yakınlarındaki Doraville semtinde bulunan caminin talebi karşılamakta yetersiz kalması üzerine, Covington adlı banliyöde yeni bir cami yapımına başlanması üzerine GSF üyeleri, silahlarını kuşanarak inşaat alanına gitti ve protesto gösterisi düzenledi. Durumun büyümesini tehlikeli gören yerel yönetim, cami inşaatını erteleme kararı aldı.

        22

        Bu olay gibi benzer protesto ve nefret söylemleriyle Amerika’nın pek çok yerinde karşılaşmak mümkün. Seçim gününden sonraki bir hafta içinde azınlık gruplarına yönelik şiddet tırmanmaya devam ediyor. Hukuk kuruluşu Southern Poverty Law Center’ın verilerine göre, 8 Kasım seçimlerinden bu yana gerçekleşen nefret saldırıları, sayıca 11 Eylül terör saldırısının hemen ardından gerçekleşen misilleme vakalarından bile daha fazla.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ