Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Kendilerine Georgia Güvenlik Güçleri adını veren silahlı gruptan Trump'a destek!
        20

        GSF’nin motivasyon kaynağı olarak gördüğü felaket senaryoları arasında şüphesiz ‘radikal İslam’ ve Müslüman göçmenler teması ilk sırada yer alıyor. Müslümanlara derin bir endişeyle yaklaşan grup, geçen ay bir cami yapımını protesto ederek engelledi.

        21

        Kamp yakınlarındaki Doraville semtinde bulunan caminin talebi karşılamakta yetersiz kalması üzerine, Covington adlı banliyöde yeni bir cami yapımına başlanması üzerine GSF üyeleri, silahlarını kuşanarak inşaat alanına gitti ve protesto gösterisi düzenledi. Durumun büyümesini tehlikeli gören yerel yönetim, cami inşaatını erteleme kararı aldı.

        22

        Bu olay gibi benzer protesto ve nefret söylemleriyle Amerika’nın pek çok yerinde karşılaşmak mümkün. Seçim gününden sonraki bir hafta içinde azınlık gruplarına yönelik şiddet tırmanmaya devam ediyor. Hukuk kuruluşu Southern Poverty Law Center’ın verilerine göre, 8 Kasım seçimlerinden bu yana gerçekleşen nefret saldırıları, sayıca 11 Eylül terör saldırısının hemen ardından gerçekleşen misilleme vakalarından bile daha fazla.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ