Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD yönetimi, Doğu Halep'teki son hastanenin vurulmasını kınadı

        Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Suzan Rice, ABD yönetiminin, Rusya tarafından desteklenen Esed rejiminin Doğu Halep'te kalan son hastaneye ve ilk yardım görevlilerine düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi.

        Rice, Halep'teki hastanelere ve ilk yardım görevlilerine düzenlenen saldırılarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

        Rusya tarafından desteklenen Esed güçlerinin Doğu Halep bölgesine düzenlediği saldırılarda kalan son hastanenin ve ilk yardım görevlilerinin hedef alınmasını "haince" olarak niteleyen Rice, "ABD, tıbbi altyapıya ve insani yardım görevlilerine karşı düzenlenen bu korkunç saldırıları en güçlü şekilde kınamaktadır. Bu hain eylemlerin hiçbir mazereti olamaz." ifadelerini kullandı.

        Rice, ABD'nin Rusya destekli Esed rejiminin kendi halkına karşı savaşının direk sonucu olarak ortaya çıkan insani krize çözüm için uluslararası ortaklarla çalıştığı belirtildi.

        OBAMA İLGİLİ ORTAKLARLA SURİYE'Yİ GÖRÜŞTÜ

        ABD Başkanı Barack Obama'nın son Avrupa ziyaretinde ilgili ortaklarla görüştüğü kaydedilen açıklamada, bu hafta sonu Peru'da söz konusu bombardımanın hemen durdurulması için çağrıda bulunulacağı aktarıldı.

        TÜM HASTANELERDE HİZMET DURDU

        Muhaliflerin kurduğu geçici hükümete bağlı Halep Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Son 48 saatte Halep'in doğu mahallelerini hedef alan Esed rejiminin sistematik saldırıları ve Rus bombardımanı nedeniyle tüm hastanelerde hizmet durdu." denilmişti.

        Aynı açıklamada, Esed rejimi ve Rusya'nın envanterindeki tüm silahları sivilleri vurmak için kullandığı, saldırılarda kasıtlı olarak kentteki altyapının ve hayati önem taşıyan tesislerin hedef alındığı kaydedilmişti.

        Muhaliflerin kontrolündeki Halep'in doğu mahallelerine yönelik dünkü saldırılarda hizmetteki son hastane olan Ömer bin Abdulaziz Hastanesi de vurulmuştu.

        Son üç gündür yoğun bombardıman altında tutulan Halep'te bu süre zarfında en az 150 sivil hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Halep'in doğu mahallelerinde 300 bin sivil, 4 Eylül'den bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ