Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Cerablus'un en büyük okulu tekrar eğitime başladı
        6

        Türkiye'ye her namaz sonrası dua ettiğini aktaran Ahmo, "Çocuğum 3 yıldır okula gitmiyor. Eskiden öğrendiklerini unuttu. Şimdi çok şükür okulumuz açıldı, çocuklarımız okula gidiyor. Cerablus her gün daha güzel oluyor. Çok mutluyuz." dedi.

        7

        Kaya, ziyaretin ardından gittiği Karkamış ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarılı şekilde devam ettiğini belirtti.

        8

        Türkiye'nin teröre karşı hep dik durduğunu dile getiren Kaya, Cerablus'un tüm temel ihtiyacının Türkiye tarafından karşılandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

        9

        "Büyükşehir Belediyemiz gerçekten çok güzel bir okul inşa etmişler. DEAŞ'ın sadece insanlığa değil aynı zamanda yapılara da ne kadar büyük zarar verdiğine şahit olduğumuz bu okulu muhteşem bir şekilde onarmışlar ve çocukları eğitime başlatmışlar. Eskiden çocukların yanında hafif bir şekilde masaya vurduğunuz zaman çocuklar sıraların altına yatıyordu. Yaklaşık 5 yıldan beri eğitim hayatının bittiği bir yerde bugün çocukların neşe içinde oynadıklarını, ders çalıştıklarını gördük."

        10
        11