Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Halep'te yerleşim yerine saldırı: 4 ölü, 8 yaralı

        Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde abluka altındaki bölgelere "misket bombasıyla" düzenlenen hava saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

        Sivil savunma yetkililerinden Abdullah Navelo, yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna ait savaş uçağının Halep'in doğusundaki rejim güçlerinin kuşatması altında olan Şear semtine ''misket bombasıyla'' düzenlediği saldırıda 4 sivilin yaşamını yitirdiğini, 8 kişinin yaralandığını belirtti.

        Navelo, Şear'a "misket bombasıyla" düzenlenen bombardımandan çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğünü ifade etti.

        Rejim ve ortaklarının hava saldırısında hedef alınan hastanelerin hizmet dışı kaldığını aktaran Navelo, ''Kentte düzenlenen hava saldırılardan en çok çocuklar yaşamını yitiriyor ve yaralanıyorlar. Yoğun saldırılar nedeniyle hedef alınan sağlık merkezleri yaralıları kabul etmiyor. Rejim ve Rusya sahra hastaneleri bombalayarak sivillere hizmet veren sağlık merkezlerini yerle bir etti. Kente insani durum çok kötü.'' dedi.

        Navelo ayrıca, rejimin Halep'te Bab Neyrab semtindeki sivil savunma merkezine saldırarak kullanmaz hale getirdiğini söyledi.

        Şear'daki saldırıda oğlunu yitiren bir kadın da rejime ve Rusya'ya tepki göstererek, ''Bu ölümler ne zaman bitecek. Allah sizin belanızı versin. Bu günah değil mi? Hala öldürüyor, öldürüyor.'' diye feryat etti.

        5 günden bu yana yoğun bombardıman altında tutulan Halep'te bu süre zarfında en az 150 sivil hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı.

        Halep'in doğu mahallelerinde 300 bin sivil, 4 Eylül'den bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ