Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Barack Obama ve Donald Trump görüştü

        ABD Başkanı Barack Obama’nın, halefi Donald Trump ile 10 Kasım'da Beyaz Saray’daki ilk görüşmelerinin ardından da konuştuğu bildirildi.

        Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest’a, günlük basın toplantısında, Obama’nın seçimlerden galibiyetle çıkarak başkan seçilen Trump ile Oval Ofis’teki görüşmelerinin ardından başka bir görüşme yapıp yapmadığı soruldu.

        Başkan Obama’nın 10 Kasım’daki ilk görüşmelerinin ardından da Trump ile görüştüğünü doğrulayan Earnest, "Başkan Obama’nın, seçilmiş Başkan Trump ile Oval Ofis’teki görüşmenin ardından da konuştuğunu size söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

        Earnest, görüşmenin zamanı ve ikilinin ele aldığı konulara dair bilgi paylaşamayacağını belirterek, "pürüzsüz geçiş sağlanmasına yönelik taahhüdü" dolayısıyla Obama'nın halefiyle konuştuğunu kaydetti.

        Obama ve Trump, 8 Kasım’da seçimlerin sonuçlanmasından iki gün sonra Oval Ofis’te ilk kez yüz yüze görüşmüştü. Obama ile bir araya gelmekten büyük onur duyduğunu belirten Trump, bundan sonra yapacakları görüşmeleri sabırsızlıkla beklediğini ifade etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ