Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Obama, başkan olarak son kez hindi affetti

        ABD Başkanı Barack Obama, Şükran Günü öncesinde düzenlenen geleneksel törende başkan olarak son kez iki hindiyi affetti.

        Beyaz Saray’da her yıl düzenlenen törene genellikle kızları Malia ve Sasha ile katılan Obama, bu kez yeğenleri Austin ve Aaron Robinson’ı yanına aldı. Geçen yıllardaki törenlerde kızlarını hindiler hakkında yaptığı birçok espriyle utandırdığını belirten Obama, “Bu yıl onlar programlarını ayarlayamadılar. Ama işin doğrusu, benim esprilerime daha fazla katlanamadılar.” diyerek latife etti.

        Şükran Günü’nün kendilerine sevdiklerini hatırlama şansı sunduğunu dile getiren Obama, başkanlığı döneminde kendisine destek veren Amerikalılara teşekkür etti. Obama, “Bu Şükran Günü’nde, sekiz yıl boyunca bana itimat eden ve aileme kibarlık gösteren Amerikan halkına teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

        Obama, konuşmasının ardından Iowa eyaletinde yetiştirilen 18’er kilo ağırlığındaki “Tater” ve “Tot” adlı iki hindinin canını bağışladı.

        Hindiler, Amerikalılar tarafından, sosyal paylaşım platformu Twitter’da yapılan anketle belirlendi.

        Affedilen hindiler, Virginia eyaletinde bir çiftliğe gönderildi. ABD’de her yıl kasım ayının son perşembesi Şükran Günü olarak kutlanıyor.

        Beyaz Saray’da hindi affetme geleneği John F. Kennedy’nin başkan olduğu 1963’ten beri devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ