Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa AB'den sığınmacı mutabakatı açıklaması

        AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, AB Komisyonunda düzenlenen günlük basın toplantısında Türkiye-AB sığınmacı mutabakatı hakkında açıklama yaptı.

        Mutabakatın, karşılıklı güvenen ve taahhütlerin yerine getirilmesine bağlı olduğuna dikkati çeken Schinas, hem AB'nin hem de Türkiye'nin taahhütlerini yerine getirdiğini söyledi.

        Baş sözcü, AB'nin Türkiye'ye sığınmacı mutabakatına bağlı olduğunu ve başarılı olması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti.

        "AP, AB'NİN EN DEMOKRATİK KURUMU"

        Schinas, Avrupa Parlamentosunun (AP), Türkiye'nin AB ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici süreliğine dondurulmasını tavsiye eden ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarıyı kabul etmesi hakkında, "AB Komisyonunun pozisyonunu AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini açıkladı. AP, AB'nin en demokratik kurumu." değerlendirmesinde bulundu.

        Vize serbestisi için Türkiye'nin yerine getirilmesi gereken 7 kriter bulunduğunu anlatan Schinas, Türkiye'nin terörle mücadele kanunuyla ilgili kriterde anlaşmazlık olduğunu, bununla ilgili bir çözüm bulmaya kendilerini adadıklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ