Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Mısır'ın Suriye'ye askeri pilot gönderdiği iddiasına yanıt

        Mısır yönetimi, Suriye topraklarında askeri varlığı olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ve Arap basınında yer alan, Mısır'ın Suriye'ye 18 pilot gönderdiği yönündeki iddialara cevap verdi.

        Ebu Zeyd, "Mısır'ın Suriye'de askerinin olduğu iddiaları, ancak bunu pazarlayanların hayal dünyasında varlık gösterebilir. Bu iddiaları pazarlamadaki amaç ise herkesin malumudur." ifadesini kullandı.

        Mısır'ın diğer ülkelerin içişlerine karışmama ilkesine bağlı olduğunu vurgulayan Ebu Zeyd, ülke sınırları dışına asker ya da ekipman göndermeden önce yasal bazı işlemlerin yapılması gerektiğini ve bu işlemlerin gizli bir şekilde ve hedefleri halka açıklanmadan gerçekleştirilemeyeceğini belirtti.

        Lübnan'da yayımlanan ve Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Es-Sefir gazetesi, Mısır'ın 12 Kasım'da Suriye'ye 18 pilot gönderdiğini ve bu askerlerin Hama Askeri Üssü'nde bulunduğunu iddia etmişti.

        Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ise geçen salı günü Portekiz televizyon kanalı RTP'ye verdiği mülakatta, "Suriye ordusunu desteklediğini" söylemişti.

        Mısır anayasasının 152. maddesi Cumhurbaşkanının silahlı kuvvetler başkomutanı olduğunu ve savaş açma ve ülke dışına savaşmak amacıyla askeri güç gönderme kararını ancak Milli Savunma Konseyi'nin görüşünü aldıktan ve parlamentonun üçte ikilik oy çoğunluğuyla bu kararı onaylamasından sonra alabileceğini öngörüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ