Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan 'seçimlerde hile var' çıkışı...

        Amerika Birleşik Devletleri'nde seçimler sona ereli 20 gün oldu ancak oy sayımında hata olduğu iddiaları konuşulmaya devam ediyor.

        İçlerinde bilgisayar mühendisleri ve seçim avukatlarının da yer aldığı bir grup aktivistin bazı kritik eyaletlerde, elektronik oy sayımında hatalar olduğuna dair ciddi bulgular olduğunu açıklaması tartışmaları yeniden alevlendirdi.

        Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ve Yeşil Parti adayı Jill Stein, oyların yeniden sayılması için isteklerini belirtirken; 8 Kasım'daki seçimlerden zaferle çıkan Donald Trump oyların yeniden sayılmasının boş yere zaman ve para kaybı olduğunu söyledi.

        TRUMP'TAN ÇARPICI İDDİA: MİLYONLARCA YASADIŞI SEÇMEN

        Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada toplamda Clinton'dan daha az oy almasına karşın, ABD seçim sistemi nedeniyle başkan seçilebildiği iddialarına yanıt veren Trump; "Electoral sistemi kazanmanın yanı sıra, toplam oyda da önde olabilirdim. Eğer milyonlarca kişi yasadışı şekilde oy kullanmasaydı." ifadelerini kullandı.

        Trump ayrıca medyanın kendisine karşı önyargılı tutumu nedeniyle bazı eyaletlerde yapılan seçim hilesinin üstüne gitmediğini iddia ederken; "Virginia, New Hampshire ve California'da ciddi seçmen hilesi var. Peki medya neden bundan bahsetmiyor? Ciddi önyargı - büyük problem!" ifadelerini kullandı.

        "TRUMP İSYANLA KARŞILAŞABİLİR"

        Öte yandan ön seçimlerde Donald Trump'ın rakibi olan Cumhuriyetçi Parti senatörü Ted Cruz, Trump ve Cumhuriyetçi Parti liderlerini uyardı.

        Seçim döneminde verilen büyük sözlerin yerine getirilmemesi durumumda ABD'nin bir isyanla karşılaşabileceğini belirten Cruz, "Beyaz Saray, Senato ve Temsilciler Meclisi bize verildi. Eğer dediklerimizi yapamazsak, sokaklarda tırmıklar ve meşaleler görürüz." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ