Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya PYD/PKK, ENKS üst düzey yöneticisini alıkoydu

        Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin, ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke'ye bağlı Kamışlı'da Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Siyasi Heyeti üyesi Havvas Akid'i alıkoyduğu bildirildi.

        SMDK Siyasi Heyeti ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi'ne (ENKS) bağlı Yekiti Partisi Siyasi Komitesi üyesi Fuad Aliko, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PYD unsurlarının Akid'i Kamışlı'ya bağlı Deyrik beldesinde alıkoyarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü belirtti.

        Aliko, Akid'in Suriye Islah Hareketi'nin kongresine katılmak için Haseke'de bulunduğunu aktardı.

        "PYD, alıkoymada rejimin temsilcisi oldu"

        PYD'nin ister Arap isterse Kürt olsun kendisine ve rejime muhalif herkesi tasfiye ettiğini ifade eden Aliko, "PYD, alıkoymada rejimin temsilcisi oldu. Rejim birisini alıkoymak istediğinde örgütü bu işi yapması için görevlendiriyor." dedi.

        Terör örgütü PYD, dün de Haseke'de ENKS üst düzey yetkililerinden Ced'an Ali'yi alıkoymuştu.

        PYD, Suriye'nin kuzeyinde silah zoruyla elinde tuttuğu bölgelerde, farklı Kürt siyasi partilerin faaliyet göstermesine şiddetle karşı çıkıyor. PYD, ENKS'yi kendisine alternatif görmesi nedeniyle, şu ana kadar ENKS çatısı altında yer alan 50'ye yakın üst düzey parti yöneticisini zindanlarda herhangi bir gerekçe göstermeden tutuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ