Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Dünya bitti, sıra uzay savaşında!

        Dünyada kutuplaşma ve gerilimin günden güne arttığı ve savaş söylentilerinin daha sık dile getirildiği bugünlerde, savaş söylentileri sadece dünya ile sınırlı kalmayacakmış gibi görünüyor. CNN'de yayınlanan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri olası bir uzay savaşı için hazırlıklara başladı bile.

        CNN'e konuşan Birleşik Devletler Strateji Komutanı General John Hyten, "İnsan nereye gittiyse, orada çatışma olmuş. Batıya taşınmışız ve vahşi batıda çatışmalar başlamış. Avrupa iki kez korkunç dünya savaşları gördü. Şimdi de insanlık uzaya gidiyor. Çatışma ihtimaline karşı hazır olmalıyız." ifadelerini kullandı.

        ABD'nin uzaya en bağımlı uluslardan biri olduğuna dikkat çekilirken, olası bir savaş durumunda internetin ve tüm diğer iletişim kanallarının açık tutulabilmesi için uyduların korunması gerektiğine dikkat çekildi.

        ABD'nin uzayda daha etkin savunma yapabilmek için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilirken, ABD Hava Kuvvetleri Uzay Komutanlığı'nın bu çalışmaları yürüttüğü belirtildi. 1982 yılında kurulan Uzay Komutanlığı, 38.000 personel çalışıyor. 8.9 milyar dolar bütçeye sahip olan komutanlığın dünyanın 134 yerinde üssü bulunuyor. Savunma Bakanlığı'nın uzay bütçesi ise 22 milyar dolar olarak belirlenmiş durumda.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ