Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Halep için 10 günlük insani ateşkes tasarısı

        Suriye'nin Halep kentinde artan çatışmalara ara verilmesi için BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) 10 günlük "insani ateşkes" tasarısı hazırlandı.

        BMGK'da düzenlenen kapalı oturumunda Suriye'de kimyasal silah kullanımı görüşüldü.

        Oturumun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, Suriye'de rejimin kimyasal silah kullandığının kanıtlandığını belirterek, İngilte ve Fransa'nın BMGK'ya kimyasal silah kullananların cezalandırılması için tasarı sunacağını ifade etti.

        Halep'teki çatışmalara ve insani duruma ilişkin de değerlendirmede bulunan Rycroft, Halep'te artan çatışmalara ara verilmesi için BM Güvenlik Konseyi'nde 10 günlük "insani ateşkes" tasarısı hazırlandığını ifade etti.

        Rycroft, İspanya, Mısır ve Yeni Zelanda tarafından hazırlanan 10 günlük "insani mola" tasarısının önümüzdeki günlerde BMGK'da oylanacağını söyledi.

        İngiltere ve Fransa'nın Halep için BMGK'ya acil toplanma çağrısında bulunduğunu ve toplantının bugün ya da yarın yapılacağını belirten Rycroft, Halep'in geleceğinin Rusya ve İran'ın elinde olduğunu ve kentin ancak rejimi destekleyen bu iki ülkenin tutumununu değiştirmesiyle kurtarılabileceğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ