Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Bahçekapılı'nın Almanya'da alıkonulmasına Erdoğan'dan çok sert tepki

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Almanya'daki havalimanı karakolunda alıkonulmasına çok sert tepki gösterdi.

        Erdoğan, "Teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor 'diktatör'. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır." ifadelerini kullandı.

        "ALMAN MAKAMLARINI KINIYORUZ"

        TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM Başkanvekili Ayşe NurBahçekapılı'nın Almanya'da havalimanında alıkonulmasını kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Bu muameleden dolayı Alman makamlarını kınıyoruz." dedi.

        TBMM Genel Kurulunda, Türki̇ye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Aci̇l Durum Yöneti̇mi̇ Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Di̇l ve Tari̇h Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi̇, Türk Di̇l Kurumu ve Türk Tari̇h Kurumunun 2017 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

        AA'nın haberine göre görüşmelerin başında söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Başkanvekili Ayşe NurBahçekapılı'nın Almanya ziyareti sırasında pasaportunun çalınması üzerine Alman polisinin kötü muamelesine maruz kaldığı ve 45 dakika alıkonulduğuna ilişkin haberler olduğunu anımsattı.

        Özel, "Meclisin tüm üyeleri, hele hele Başkanlık Divanı temsilcileri tüm Meclisi ve Türkiye'yi temsil etmektedir. Zorla alıkonulmalarını ve bir milletvekilinin dışarıda görmesi gereken diplomatik nezaketten mahrum bırakılmasını kabul edilebilir bulmuyoruz." diye konuştu.

        Türkiye'nin KEİPA'da dönem başkanlığı görevini üstlendiğini belirterek, KEİPA Türk Grubu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'a ve parlamentoyu temsil eden milletvekillerine teşekkür etti.

        "ŞİDDETLE KINIYORUZ"

        TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da Asya Parlamenterler Asamblesinde de (APA) iki yıllığına Türkiye'nin dönem başkanı seçildiğini hatırlattı. Orada bulunan tüm üyelere teşekkür eden Aydın, "Başkanımız adına ben de o toplantıdaydım. Orada FETÖ'nün terör örgütü olarak ilan edilmesi, yoğun gayretler sonucu sonuç bildirgesinde yer almıştır. Bunlar, Türkiye ve Meclisimiz için son derece önemli." dedi.

        Meclis Başkanvekili Ayşe NurBahçekapılıile ilgili haberi gazetelerden öğrendiğini belirten Aydın, şunları söyledi:

        "Bunu kabul etmek mümkün değil. Özellikle yurt dışında, hatta yurt içinde de aynı şekilde, nerede olursa olsun, bir parlamentere, hele hele Meclis Başkanvekiline, bir Başkanlık Divanı üyesine bu tür muamelelerin yapılmasını kesinlikle şiddetle kınıyoruz. Bundan sonraki süreçte de hem yurt içinde hem de yurt dışındaki milletvekilleri olarak itibarımızı ortak bir şekilde korumak durumundayız. Ayşe Nur Hanım'a geçmiş olsun diyoruz ve muameleden dolayı da Alman makamlarını kınıyoruz."

        BAHÇEKAPILI'NIN ÇANTASI ÇALINMIŞTI

        TBMM Başkanvekili AK Partili Ayşenur Bahçekapılı, Almanya'da kaldığı otelin lobisinde çantasının çalınması sonucu pasaport, kimlik, para ve tüm kredi kartlarını kaybetmişti.

        Türkiye'ye dönmesi büyükelçilik tarafından verilen geçici pasaportta sorun olduğu gerekçesiyle Bahçekapılı ve beraberindekiler, Alman polisi tarafından havalimanındaki karakolda alıkonulmuştu.

        Bahçekapılı, Alman polisinin kendilerine çok kötü davrandıklarını belirterek, " Geçici pasaportu kabul etmediler, milletvekili ve başkanvekili olduğumu söylememe rağmen ‘bizi ilgilendirmez’ dediler. Beni ve yanımda olan ablamı havalaanındaki polis merkezine götürdüler. Uçağımızın kalkmak üzere olduğunu, ne incelemesi yapacaklarsa bir an önce yapmalarını istedik ama 45 dakika orada bizi tuttular." ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ