Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

        TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın, Almanya'da havalimanında alıkonulmasına ilişkin olarak Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann'ın Dışişleri Bakanlığına davet edildiği öğrenildi.

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Büyükelçi Erdmann, Bahçekapılı'nın Almanya ziyareti sırasında pasaportunun çalınması üzerine Alman polisinin kötü muamelesine maruz kalması ve havalimanında alıkonulması nedeniyle, Dışişleri Bakanlığına davet edildi.

        Edelmann'a konuya ilişkin olarak müsteşar yardımcısı düzeyinde Türkiye'nin tepkisi dile getirildi.

        ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, TBMM Başkanvekili Bahçelikapılı'nın Almanya'ya yaptığı seyahatte içerisinde kimliğinin ve pasaportunun olduğu çantasının çalındığını, Bahçekapılı'nın büyükelçilikten geçici bir pasaport aldığını ve havalimanında Bahçelikapılı'ya geçiş izni verilmediğini söylemişti.

        Bahçekapılı'nın, kendisinin milletvekili ve TBMM Başkanvekili olduğunu söylemesine rağmen uzun süre bekletildiğini belirten Erdoğan, şu ifadelere yer vermişti:

        "Teröristi alıyorsun, ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, benim buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bir defa, bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ