Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kübalılardan Donald Trump'a mektup

        Yüzlerce Kübalı küçük işletmecinin ABD’nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump’a mektup yollayarak Küba ile Barack Obama yönetiminin vardığı anlaşmayı devam ettirmesini istediği bildirildi.

        ABD basınında yer alan haberlere göre, Küba'nın daha iyi bir anlaşmaya yanaşmaması halinde Obama yönetimi dönemindeki anlaşmaları sonlandıracağını belirten Trump'a, Kübalı işletmeciler mektup yolladı.

        Kübalı iş adamları mektupta, "İki ülke arasındaki ulaşım, ticaret ve yatırımı artırmak Küba ve ABD hükümetinin, halkının ve şirketlerinin yararına olacaktır.” değerlendirmesinde bulunuldu.

        Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eğer Küba, Küba halkı, Kübalı-Amerikalılar ve tüm ABD için daha iyi bir anlaşmaya yanaşmazsa mevcut anlaşmayı sonlandıracağım." ifadesini kullanmıştı.

        Obama yönetimi, Küba ile ABD arasındaki yaklaşık 50 yıllık husumete son vermiş ve başta diplomatik ilişkiler olmak üzere çeşitli konularda anlaşmalar yapmıştı.

        Trump, eski Devlet Başkanı Fidel Castro'nun ölümünün ardından da Küba devriminin lideri için "zalim diktatör" nitelendirmesinde bulunmuş, yönetimi devralmasının ardından Küba halkının özgürlüğe kavuşması için çaba sarf edeceğini belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ