Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Irak savaş uçakları sivilleri bombaladı iddiası

        Irak savaş uçaklarının, Enbar vilayetindeki "El-Kaim" ilçesine düzenlediği hava saldırıları sonucu 100'den fazla sivilin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı öne sürüldü.

        Enbar İl Meclisi sözcüsü Iyd Kerbuli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak savaş uçakları tarafından düzenlenen bombardımanda, El-Kaim ilçesinin merkezindeki çarşı ve evler hedef alındı. Saldırılarda 100'den fazla sivil hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı." dedi.

        Saldırıyı "büyük bir katliam" olarak nitelendiren Kerbuli, söz konusu saldırılarla ilgili acilen en üst düzeyde soruşturma açılması çağrısında bulundu.

        Irak ordusundan olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

        El-Kaim ilçesindeki aşiret şeyhlerinden Haris Duleymi, daha önce yaptığı açıklamada, Irak savaş uçaklarının terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki El-Kaim ilçesine yanlışlıkla düzenlediği saldırılar sonucu 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını kaydetmişti.

        Terör örgütü DAEŞ, Irak'ın batısında yer alan Enbar iline bağlı El-Kaim ilçesini Haziran 2014 tarihinden bu yana elinde tutuyor.

        Musulu DEAŞ'tan kurtarmak için 17 Ekim'de başlatılan operasyonlar, kentin bazı bölgelerinde devam ediyor. Operasyona, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da hava desteği sağlıyor. Söz konusu koalisyon, Ağustos 2014'ten bu yana terör örgütü DEAŞ'e karşı hava operasyonları düzenliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ