Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika DiCaprio, Donald Trump'a iklim değişikliğini anlattı

        Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio, ABD'nin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump'la dün buluşarak, çevreyi koruma odaklı iş imkanlarının ekonomiyi nasıl canlandıracağını anlattı.

        Associated Press'in haberine göre Leonardo DiCaprio Derneği'nin CEO'su Terry Tamminen, görüşmenin New York'taki Trump Tower'da gerçekleştiğini anlattı.

        Tamminen, DiCaprio ile birlikte temiz ve yenilebilir enerjiye odaklanmanın milyonlarca iş imkanı sağlayabileceğine dair Trump ve ekibine bir sunum yaptı.

        Geçtiğimiz günlerde DiCaprio, Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump'la görüşerek, yapımcılığını üstlendiği ve ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Papa Franciscus gibi liderlerin yer aldığı iklim değişikliğini konu alan 'Tufandan Önce' (Before The Flood) adlı belgeselin DVD'sini hediye etmişti.

        Uzun zamandır iklim değişikliği ve vahşi yaşamı koruma üzerine çalışmalar yapan DiCaprio ile Trump ekibinin görüşmesinin 90 dakika sürdüğü belirtildi.

        Ünlü oyuncunun Donald Trump'a da söz konusu belgeselin bir kopyasını verdiği Trump'ın bunu izlemeye 'söz verdiği' kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ