Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail'le yeni dönem başlıyor! Kemal Ökem kimdir?

        Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesinin ardından iki ülke arasında karşılıklı büyükelçileri atama süreci tamamlanıyor.

        İsrail'in Ankara Büyükelçisi olarak atanan Eitan Naeh'in göreve başlamasının ardından Türkiye'nin yeni atanan Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem İsrail'e gitti.

        Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 16.40'da ailesi ile birlikte Ankara'dan İstanbul'a gelen Ökemdaha sonra Tel Aviv'e uçtu. Atatürk Havalimanı'nda kendisini görüntüleyen gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Ökem' in pazartesi günü görevine başlayacağı belirtildi

        KEMAL ÖKEM KİMDİR?

        Tel Aviv Büyükelçisi olarak atanan Kemal Ökem, 1967 yılında Ankara’da doğdu. Ökem, Eskişehir Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde lisans, yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

        Büyükelçi Ökem’in Oxford Üniversitesi’nden de lisansüstü diploması bulunuyor.

        Ökem, sırasıyla Riyad ve Londra büyükelçilikleri ile Türkiye’nin NATO nezdindeki Daimi Temsilciliğinde çeşitli kademelerde görev yaptı. Merkezde son olarak Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı ve Bakan Özel Müşavirliği olarak görev yapan Ökem, Başbakan Binali Yıldırım’ın Dışişleri Başdanışmanlığını yürütmekteydi. Uluslararası güvenlik ve Ortadoğu konularında uzmanlığıyla bilinen Ökem, evli ve iki çocuk babası.

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ