Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Venezuela'da nakit sıkıntısı ciddi boyutlara ulaştı

        Venezuela'da en çok kullanılan para birimi 100 bolivarlık banknotların tedavülden kaldırılmasının ardından ülkede nakit sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığı bildirildi.

        Ülkede bugün 100 bolivarlık banknotlar tedavülden kaldırılırken, yerini geçecek banknotların henüz bankalara ve ATMlere gönderilmemesinin, vatandaşları kredi kartlarına, havale işlemlerine ve hiç para harcamamaya mecbur bıraktığı kaydedildi.

        Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro dün akşam katıldığı televizyon programında, 500 bolivarlık yeni banknotları tanıtmıştı.

        Ekonomik krizle mücadele eden Venezuela, geçen hafta önce 15 Aralık'tan itibaren 6 yeni banknotun dolaşıma gireceğini, daha sonra da 100 bolivarlık banknotların tedavülden kaldıracağını duyurmuştu. Maduro yönetimi önceki gün de nakit kaçakçılığının önüne geçmek amacıyla Kolombiya sınırının 72 saatliğine kapatıldığını açıklamıştı.

        Hükümet karşıtı gösterilerin düzenlendiği petrol zengini Venezuela'da halk, saatler süren elektrik kesintileri, ilaç ve temel gıda ürünlerinin eksikliği nedeniyle zorluk çekiyor. Nakit sıkıntısının yaşandığı ülkede, ATMlerden sadece çok düşük miktarlarda para çekilebiliyor.

        Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, enflasyon oranının 2017'de 4 haneli rakamlara ulaşmasının beklendiği ülkede hükümet, 2015'ten bu yana verilerini açıklamıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ