Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Danimarka'da bir FETÖ okulu daha kapandı

        Danimarka’da faaliyet gösteren FETÖ bağlantılı 16 okuldan ikisi kapandı 3’ü de ekonomik sıkıntı çektiğini belirterek Eğitim Bakanlığına başvurdu.

        Politiken gazetesinin haberine göre Ballerup Privatskole adlı okulun ardından, Östjylland Privatskole okulu da kapanırken, Nilen Privatskole, Höje Taastrup Privatskole ve Al-Salam Skolen adlı okullarda ise büyük sayıda öğrenci kaybı nedeniyle maddi sıkıntılar baş gösterdi.

        Bazı okullarda tasarruf politikaları uygulandığı ve işten çıkarmalar olduğu bildirilirken, Österbro Privatskole adlı okulun öğrenci kaybının yüzde 20 olduğu, Fyns Privatskole adlı okulda ise öğrenci kaybının yüzde 50'ye ulaştığı ve okulun büyük bir tasarruf hareketi başlattığı belirtildi.

        Danimarka’daki FETÖ bağlantılı okulların 600’den fazla öğrenci kaybettiği bilgisini okuyucularıyla paylaşan Politiken gazetesine göre, bu sayı Danimarka’daki FETÖ bağlantılı okullarda öğrenim gören öğrencilerin yüzde 20’sini oluşturuyor.

        Danimarka’da devlet kanalı TV2 de, ağustos ayında benzer bir araştırma yapmış ve FETÖ bağlantılı olarak gösterdiği 'Ballerup Privatskole, Falster Efterskole, HAY Skolen, Hilleröd Privatskole, Höje Taastrup Privatskole, Höje Taastrup Private Gymnasium, Köbenhavns Private Gymnasium, Nilen Privat Skole, Österbro Privatskole, Österbro International School, Phönix Efterskole, Nilen Privat Skole, Slagelse Privatskole ile Vesterborg Efterskole' adlı okulların öğrenci kaybının 366 olduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ