Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Binali Yıldırım: Türkiye'yle Rusya'nın arasını bozamayacaklar

        Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

        Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

        "Dün akşam menfur bir saldırı neticesi hayatını kaybeden Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'a bir kez daha rahmet diliyorum. Ailesi başta olmak üzere Rus halkına başsağlığı diliyorum. Bu alçak saldırıyı yapanlar Türkiye'nin Rusya'yla arasını bozamayacaklar. Terör nereden gelirse gelsin, ülkemiz, milletimiz, hükümetimiz dayanışma içerisinde. Bu ve buna benzer belaların üstesinden geleceğiz. Terör bizi ayrıştıramaz ancak birliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı daha da kuvvetlendirir."

        "15 Temmuz'da yaşadığımız menfur terör girişimi hemen sonrasında dayanışma amacıyla 19 Temmuz'da Sayın Başbakan ülkemize ziyarette bulunmuştu. Darbe girişiminin hemen arkasından programını değiştirmedi ve bu ziyareti gerçekleştirdi. Türkiye'yle olan dayanışmasını göstermiş oldu. Bugün Avrasya Tüneli muazzam bir proje, bu proje Asya'yla Avrupa'yı denizin 106 buçuk metre altından birleştiriyor. Bu projenin açılışına teşrif etmesi de bizi memnun etmektedir. Bu fırsatı değerlendirerek heyetlerimiz arasında Gürcistan-Türkiye ilişkilerini bir kez daha gözden geçirme fırsatı bulduk. Yakın işbirliğimizin ve dayanışmamızın artarak devam edeceğine hiç şüphemiz yok."

        "Ahıskalıların Gürcistan'a entegrasyonu konusunda her türlü desteğe hazır olduğumuzu söylemek isterim."

        "Gürcistan 2007 yılından bu yana ticaret ortağımız. İki ülke arasındaki ekonomik entegrasyonu daha da ileri götüreceğiz. Karşılıklı yatırımlar da devam ediyor."

        "Bakü-Tiflis-Kars demir yolu da tamamlanma aşamasına gelmiş bulunuyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ