Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Barış Burcu: Siyasal eşitlik çözümün temel ilkelerinden biri

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs müzakere sürecine ilişkin, Kıbrıs Türk halkının siyasal eşitliğini, özgürlüğünü ve güvenliğini içermeyecek bir anlaşmaya asla imza atılmayacağını bildirdi.

        Sözcü Burcu yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının siyasal eşitliğinin vazgeçilmez unsurlarının kararlara etkin katılımı ile dönüşümlü başkanlık konularının olduğunu belirtti.

        Bu konularla ilgili Rum toplumunun artık gerçeklere hazırlanması gerektiğine işaret eden Burcu, açıklamasında, şunları kaydetti:

        REKLAM

        "Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve güvenliği gibi siyasal eşitliği de çözümün temel ilkelerinden biridir. Kıbrıs Rum toplumu, Kıbrıs Türk halkının siyasal eşitlik ve kararlara etkin katılımını içeren federal bir çözüme hazırlanması yerine, bunun tersi durumlara zemin hazırlayan davranışlara devam ettiğini üzüntü ile gözlemliyoruz. Bu, iki kurucu devletin eşitliğine dayalı federal çözüm çabalarına katkı yapmadığı çok açıktır.

        Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bunları içermeyen bir metni imzalayıp referanduma götürmeyeceğini daha önce de açık bir şekilde dile getirdi. Bir kez daha belirtmek isteriz ki Kıbrıs Türk halkının siyasal eşitliğini, özgürlüğünü ve güvenliğini içermeyecek bir anlaşmaya asla imza atılmayacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ