Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer İran ABD ve Trump'a karşı ayakta!
        1

        İran'da 1979 İslam Devrimi'nin yıl dönümünde yüz binlerce gösterici ABD Başkanı Donald Trump ve Amerika aleyhine sloganlar attı.

        2

        Reuters'ın haberine göre Tahran'da "Amerika'ya Ölüm" yazılı pankartlar ve Trump'ın kuklalarını taşıyan ve aralarında askeri ve polis personelinin de bulunduğu göstericiler, 1979'da ABD'nin desteklediği Şah'ı deviren İslam Devrimi'nin yıldönümünü kutlamak için başkentteki Özgürlük Meydanı'na yürüdü.

        3

        İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Salı günü tüm İranlıları gösterilere katılmaya davet ederek, İran'ın ABD'nin tehditlerinden korkmadığını göstermelerini istemişti.

        4

        Hamaney, "Trump'a cevabımızı cuma günü göstereceğiz" demişti.

        5

        Devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde, Tahran caddesinde insanların Trump'ın fotoğrafının üstüne bastığı görüldü.

        6

        Trump yönetimi İran'ın 29 Ocak'ta yaptığı bir balistik füze denemesinin ardından bu ülkeye uyarı verdiğini ve gözetim altına aldığını açıklamıştı.

        7

        ABD ayrıca İranlı kişiler ve şirketlere de bazı yeni yaptırımlar getirdi. İran ise, ABD'nin itiraz ettiği füze programına devam edeceğini söylüyor.

        8

        Trump, İran'ın 2015 yılında altı büyük devlet ile yaptığı ve nükleer programına kısıtlama getirmesi koşuluyla bazı yaptırımlardan kurtulmasını öngören nükleer anlaşmaya da karşı çıkıyor.

        9

        Devlet televizyonu, Tahran gibi diğer kentlerde de milyonlarca kişinin devrim gösterilerine katıldığını ve hepsinde geleneksel Amerika ve İsrail karşıtı sloganlar atıldığını ve Amerikan bayraklarının yakıldığını duydurdu.