Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere'de sahile vuran çantalardan 50 milyon sterlinlik kokain çıktı

        İngiltere'nin Norfolk kentinde, sahile vuran çantalardan 360 kilogram kokain çıktı.

        İngiltere Ulusal Suç Ajansından (NCA) yapılan açıklamada, ülkenin doğu kıyısındaki Norfolk'ta sahile vuran çantalarda, 50 milyon sterlin değerinde 360 kilogram kokain bulunduğu bildirildi.

        Kentin Hopton Bölgesi'nde sahilde birkaç çanta bulan bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen emniyet birimlerinin yaptıkları incelemede, çantalarda kokain olduğunu tespit ettiği ifade edildi. Araştırmayı genişleten emniyet birimlerinin bugün de kentin Caister Bölgesi'nde yine sahile vuran kokain dolu paketlere ulaştığı kaydedildi.

        REKLAM

        Çantaların sahile nasıl ulaştığı sorusuna cevap arayan NCA ekiplerinin soruşturmayı Norfolk polisi, sınır gücü emniyeti ve sahil koruma birimleriyle iş birliği halinde sürdürdüğü açıklandı.

        Geçen yıl İrlanda'nın batı sahilinde bulunan bir kapsülden de yaklaşık 4 milyon 500 bin sterlin değerinde kokain çıkmıştı. 2008'de de İngiltere'nin güney batı ucundaki Cornwall kentinin sahillerine toplam değeri 7 milyon sterlini bulan bir dizi paket vurmuştu.

        İngiliz güvenlik birimlerinin bugüne kadar tek seferde ele geçirdiği en büyük kokain miktarı ise 3 ton olmuştu.

        2015 yılında İskoçya açıklarındaki "MV Hamal" adlı teknede ele geçirilen 500 milyon sterlinlik kokainle bağlantılı olarak 2 Türk uyruklu yakalanmış ve 20 yıl hapse mahkum edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ