Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Yüzlerce kişi tutuklandı, ABD'de tepki yükseliyor!

        ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) yetkilileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenlik politikası çerçevesinde yüzlerce kişiyi tutukladı.

        AP'ye konuşan yetkililerden alınan bilgiye göre 5 günlük operasyonlar çerçevesinde kaydı olmayan, suç geçmişi olan ve sınırdışı emirleri beklemede olan göçmenler tutuklandı.

        Habere göre Atlanta, Chicago, New York, Los Angeles, Kuzey ve Güney Carolina gibi eyalet ve şehirlerde yüzlerce kişinin tutuklanması, göçmenlerin haklarını savunan gruplar tarafından büyük tepki çekti.

        REKLAM

        ICE'nin sadece California'nın güneyinde 160 kişiyi tutukladığı bildirildi.

        Öte yandan The Washington Post'un Ulusal Güvenlik Departmanı'ndan (DHS) bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, belgeleri eksik olan fakat geçmişinde suç kaydı olmayan göçmenlerin de sabıka kaydı bulunan göçmenler gibi tutuklandığı aktarıldı.

        Söz konusu tutuklamaların, Trump'ın genişletilmiş göçmenlik kurallarının bir sonucu olduğu vurgulandı.

        Make The Road New York adlı hayır kurumu üyesi Walter Barrientos, ICE yetkililerinin sadece aramaya geldikleri kişileri tutuklamadığını, aynı zamanda geldikleri evlerde göçmen statüsü olmayan veya vatandaşlığını kanıtlayamayan kişileri de gözaltına aldığını söyledi.

        Babası ICE yetkilileri tarafından tutuklanan Marlene Mosqueda, "Sadece babam değil. Başkasını aramaya gelmişlerdi. Ve üzerlerinde ICE ibaresi bile yoktu. Beni kızdıran şey bu. Arkalarında polis yazısıyla geliyorlar, ICE'tan bile değiller" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ