Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'Amerika, Türkiye'nin tezlerini dinlemeye istekli'

        ABD yönetiminin, terör örgütü PKK/PYD ile ilişkileri ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi dahil Türk-Amerikan ilişkilerini ilgilendiren birçok konuda Washington'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın'ın görüşmelerinin "çok verimli geçtiği" bildirildi.

        AA muhabirinin, Washington'daki Türk diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Yalçın'ın görüşmelerinin, yakın zamanda gerçekleşmesi planlanan üst düzey temasların bir ön hazırlığı niteliğinde olduğu kaydedildi.

        REKLAM

        Hafta başında geldiği Washington'da Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilileriyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştiren Yalçın'ın, özellikle PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye yeni yönetim tarafından destek verilmemesi ve FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi sürecinin önemi konusunda Ankara'nın tavrını muhataplarına aktardığı ifade edildi.

        Bunun yanı sıra Suriye'de güvenli bölge gibi konular da dahil ikili ilişkileri ilgilendiren birçok konunun ele alındığı toplantıların karşılıklı anlayış çerçevesinde gerçekleştiği bildirildi.

        Diplomatik yetkili, söz konusu temasların gelecek haftalarda da devam edeceğini vurgulayarak, "Amerikan tarafının, Türkiye'nin tezlerini dinlemeye oldukça istekli olduğunu" ifade etti.

        Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, geçen hafta katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, ABD’li muhataplarıyla bu konuları görüşmeye devam edeceklerini belirterek, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yalçın’ın hafta başında ABD’ye gideceğini duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ