Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan bir İsveç açıklaması daha!

        ABD Başkanı Donald Trump, Cumartesi günü yaptığı konuşmada kullandığı 'Dün gece İsveç'te neler olduğuna bir bakın' şeklindeki ifadeyle ilgili bir açıklama yaptı. Trump, bu ifadeyi Fox News'te yayınlanan bir programda konuşulan İsveç'in mülteci problemi konusunu kastederek söylediğini belirtti.

        Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapan ABD Başkanı, "İsveç'te neler olduğuna dair yaptığım açıklamada, Fox News'te İsveç ve mültecilerle ilişkili olarak yayınlanan bir haberden bahsediyordum." ifadelerini kullandı.

        Trump'ın, Tucker Carson'ın Cuma gecesi yayınlanan programından bahsettiği düşünülüyor. Carson programda, İsveç'in göçmen politikasıyla artan suç oranları arasındaki ilişkiyi anlatan bir film yapmaya çalışan yapımcı Ami Horowitz'i konuk etmişti.

        REKLAM

        DANIŞMANLARI TARAFINDAN YANLIŞ MI YÖNLENDİRİLİYOR?

        Öte yandan Donald Trump'ın İsveç ile ilgili gerçeği yansıtmayan iddiaları ABD Başkanı'nın yakınındaki danışmanları tarafından yanıltılıp yanıltılmadığı sorusunu da beraberinde getirdi.

        Zira sürekli olarak ABD medyasının 'yalan haberlerinden' şikayet eden Beyaz Saray'ın Basın Sekreteri Sean Spicer, 9 Şubat'ta yaptığı açıklamada Atlanta terör saldırısından bahsetmişti. Yaptığı konuşmada 'Atlanta bombacısından' bahseden Spicer, sonraki günlerde bu hatasını düzelterek aslında 'Orlando' demek istediğini söylemişti.

        Trump'ın yakın çevresinde benzer hatalarla gündeme gelen tek isim Sean Spicer değil. ABD Başkanı'nın en yakınındaki isimlerden biri olarak gösterilen danışmanlarından Kelyanne Conway de, bir TV programında Trump'ın seyahat yasağını savunmak için 'Bowling Green Katliamı'ndan' söz etmişti. Ancak ABD tarihinde Bowling Green katliamı diye bir şey hiç yaşanmadı.

        Sonraki günlerde hatasını düzelten Conway, daha önce Bowling Green de gözaltına alınan iki Iraklıyı hatırlatarak, Bowling Green katliamı değil Bowling Green teröristleri demek istediğini söyledi.

        İSVEÇ'TEN YANIT GELDİ

        ABD Başkanı'nın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın ardından, İsveç'in ABD Büyükelçiliği de bir açıklama yayınladı.

        Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "ABD yönetimini göçmenlik politikalarımız hakkında bilgilendireceğiz." ifadeleri kullanıldı

        Donald Trump, ABD ve İsveç'te tartışma yaratan konuşmasında, "Ülkemizi güvende tutacağız. Almanya'da neler olduğuna bakın. İsveç'te dün gece neler olduğuna bakın. İsveç, buna kim inanırdı. İsveç. Çok fazla sayıda aldılar. Hiçbir zaman mümkün olacağını düşünmedikleri kadar çok problemleri var. Brüksel'de neler olduğuna bakın. Bütün dünyada neler olduğuna bakın. Nice'de neler olduğuna bakın. Paris'e bir bakın." ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ