Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kim Jong Nam suikast görüntüleri ortaya çıktı! İşte Kim Jong Nam suikast anı!

        Geçtiğimiz günlerde Malezya'daki Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı'nda suikaste uğrayan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un üvey kardeşi Kim Jong Nam'a saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı.

        Güvenlik kamerası görüntülerinde, beyaz tişört giyen bir kadının Kim Jong Nam'a arkadan yaklaşarak yüzüne doğru hamle yaptığı görülüyor. Kamera görüntülerine yansıyan Endonezyalı Siti Aishah, olayın ardından yakalanarak gözaltına alınmıştı.

        Aishah, polise verdiği ifadede suikaste dair bir bilgisi olmadığını ve olayı kamera şakası zannettiğini söylemişti. Aishah ayrıca, aynı 'şakayı' daha önce 3-4 kere daha yaptığını söylemişti.

        REKLAM

        DİPLOMATİK KRİZ SÜRÜYOR

        Öte yandan suikastın ardından Malezya ve Kuzey Kore arasındaki diplomatik gerilim tırmanıyor. Kuzey Kore'nin otopsi yapılmamasını talebini Malezya'nın reddetmesiyle başlayan gerilimde, Malezya Kuzey Kore'deki büyükelçisini geri çağırmıştı.

        Malezya Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Kuzey Kore'nin Malezya Büyükelçisi, bakanlıkla yaptığı görüşmenin ardından Malezya'nın olaya politik yaklaştığını ve konuyla ilgili ortak araştırma grubu kurulması gerektiğini söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ