Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika İsveç Başbakanından Donald Trump'a yanıt

        İsveç Başbakanı Stefan Löfven ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın son günlerde İsveç ile ilgili yorum ve Tweet'leri konusunda görüşlerinin sorulması üzerine ‘‘Trump'ın yorumlarına şaşırdım'' dedi.

        İsveç Başbakanı Löfven, Kanada Başbakanı Trudeau ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtladı. Löfven, Trump ile ilgili "Şöyle söyleyeyim: Bir çok kişi gibi ben de Trump'ın İsveç ile ilgili yorumlarına şaşırdım. Tıpkı birçok ülke gibi, İsveç de pek çok fırsatların yanı sıra zorluklarla da karşı karşıya. Bu dünyanın bütün ülkeleri için geçerli bir durum,'' diye konuştu.

        REKLAM

        ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı bir konuşmada kullandığı, "Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın, kim inanırdı buna? İsveç çok sayıda sığınmacı kabul etti. Hiç hayal etmedikleri kadar sorunla karşı karşıyalar." ifadesinin ardından İsveç'in Washington Büyükelçiliği konu hakkında açıklama talep etmişti.

        Trump, cumartesi günü İsveç ile ilgili kullandığı sözlerin içeriğiyle ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''İsveç'te neler olduğuna dair açıklamam Fox TV'de izlediğim İsveç'teki sığınmacılarla ilgili bir hikayeden kaynaklandı.'' değerlendirmesinde bulundu.

        "NE İÇMİŞ OLABİLİR?"

        İsveç'in Washington Büyükelçiliği, ABD Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak, Başkan Trump'ın cumartesi günü yaptığı konuşmada kullandığı ''Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın'' ifadeleri için açıklama istedi.

        İsveç Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Catarina Axelsson yaptığı açıklamada, "Trump'ın neyi anlatmak istediğini bilmek istiyoruz. Washington Büyükelçiliğimiz aracılığıyla 'Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın' ifadeleri için açıklama istedik." dedi.

        REKLAM

        İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt de Twitter hesabından, ''İsveç? Terör saldırısı? Ne içmiş olabilir? Sorular çok.'' paylaşımında bulundu.

        İsveç'in Aftonbladet gazetesi de Başkan Trump'ın yapımcısı Ami Horowitz olan ve İsveç'teki sığınmacıları konu alan bir belgeseli izledikten sonra böyle bir açıklamaya gerek duyduğunu savundu.

        TRUMP YENİDEN ELEŞTİRDİ

        ABD Devlet Başkanı Donald Trump bugün yayımladığı Twitter mesajı ile hem medyayı hem İsveç'i yeniden eleştirdi.

        Donald Trump Twitter mesajında, "Sahte haber medyası İsveç'te kitlesel göç sorununun gayet iyi işlediğini anlatmaya çalışıyor; doğru değil" diye yazdı.

        Trump'ın son üç gün içinde çeşitli platformlarda İsveç ile ilgili değerlendirmeleri, dünya medyası ve sosyal paylaşım sitelerinde dikkat çekmiş, alaylı göndermelere neden olmuştu.

        ABD Başkanı geçen Cumartesi günü Florida'da açık hava toplantısında Brüksel, Paris ve Nice'teki terör saldırıları ile birlikte "korkutucu İsveç örneği" de vererek, "İsveç'te dün gece (Cuma) ne olduğunu gördünüz; kim inanırdı buna?" diyerek Cuma gecesi İsveç'te bir şeyler olduğunu ima etmişti.

        Bunun üzerine İsveç'in Washington Büyükelçiliğ ABD Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak Trump'ın konuşmasında, İsveç ile ilgili ne kastettiğine açıklık getirilmesini istemişti.

        Bu sabah ta Trump Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Benim İsveç'te neler olup bittiğine ilişkin demecim, Fox News'ta yayımlanan göçmenler ve İsveç'e dair programa gönderme yapıyordu" diye yanıtlamıştı.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ