Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Rusya sahte pasaport verip, darbe organize ettirmiş!

        Geçtiğimiz Ekim ayında Karadağ'da gerçekleşen darbe girişimin soruşturan özel yetkili savcı, darbe girişiminde Rusya'nın parmağı olduğunu söyledi.

        Yerel bir TV kanalına konuşan savcı, Karadağlı yetkililerin de o dönemki Başbakan'ı öldürmeyi ve hükümeti devirmeyi hedefleyen darbe girişiminde Rus gizli servisinin de dahil olduğuna inandığını söyledi.

        Savcı Milivoje Katnic, Karadağlı yetkililerin Rusya'nın darbe girişiminde rol oynadığını gösteren kanıtlara sahip olduğunu belirtirken, Rus yetkililer iddiaları yalanladı. Katnic, darbenin Karadağ'ın NATO'ya girmesini engellemek için planlandığını belirtti.

        Darbenin, Rusya'nın eski Polonya askeri ateşe yardımcısı Eduard Sismakov tarafından planlandığını ve organize edildiğini iddia eden Katnic, Sismakov'un 2014 yılında casusluk suçlamasıyla sınır dışı edildiğini söyledi.

        REKLAM

        Sınır dışı kararının ardından Rusya'nın Sismakov'a başka bir isimle pasaport çıkardığını belirten Savcı Katnic, "Rus makamları, ona Eduard Shirokov ismiyle bir pasaport vermişler. Ancak onun Sismakov olduğunu biliyoruz ve bu kimliğe göre işlem yapacağız. Onu farklı bir pasaportla Sırbistan'a göndermişler ve oradan her şeyi organize etmiş." ifadelerini kullandı.

        Rus yetkililer ise iddiaların asılsız olduğunu ve bunun dünya çapında yürütülen Rusya karşıtı kampanyanın bir parçası olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ