Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan gözdağı: Bu bir askeri operasyon

        ABD Başkanı Donald Trump, ülkede gündem yaratan izinsiz göçmenlerin yakalanarak sınırdışı edilmesi kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

        Beyaz Saray'da bazı şirketlerin CEO'larıyla yaptığı toplantıda konuşan Trump; "Çete üyelerini, uyuşturucu baronlarını dışarı atıyoruz. Daha önce hiç görülmemiş sayıda kötü adamı dışarı atıyoruz. Bu bir askeri operasyon. Çete vahşeti haberlerini görüyor veya okuyorsunuz. Buna karışan insanların büyük bir çoğunluğu burada yasa dışı olarak yaşıyor." ifadelerini kullandı.

        Trump'ın 'askeri operasyon' açıklaması, geçtiğimiz hafta Associated Press'in servis ettiği ancak Beyaz Saray tarafından yalanlanan, 11 eyalette Ulusal Muhafızların göçmenleri yakalamak için kullanılacağı haberlerini hatırlattı.

        REKLAM

        ABD NÜKLEER KAPASİTESİNİ ARTTIRACAK!

        ABD Başkanı, göçmenlerin yanı sıra ülkedeki nükleer silahlar ve ABD'nin nükleer kapasitesi ile ilgili de konuştu.

        Reuters'a konuşan Trump, "Hiçbir ülkenin nükleer silahı olmaması hayali gerçek olsaydı, gerçektn harika olurdu. Fakat ülkelerin nükleer silahı olacaksa, biz bunun en başında olacağız." ifadelerini kullandı.

        ABD'nin hiçbir ülkenin gerisinde kalmayacağını belirten Trump, "Dost bir ülke olsa bile, asla hiçbir ülkenin gerisine düşmeyeceğiz. Nükleer güç konusunda her zaman en önde olacağız. Bu benim için önemli bir konu." şeklinde konuştu.

        Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerine çok sinirlendiğini belirten Trump, "Herşeyden çok konuşma var. Neler olacağını göreceğiz. Ama bu çok tehlikeli bir durum. Ve bence Çin bu işi çok hızlı bir şekilde bitirebilir." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ