Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin: Militanları silah zoruyla getirdik

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus askerlerin Suriye'de bulunan uluslararası teröristlere ciddi darbe vurduğunu, böylelikle Suriye hükümeti ile muhalefet arasındaki görüşmeler için zemin oluşturduğunu açıkladı.

        Putin, "Siz uluslararası terör örgütlerine, merkezlerine, silah ve mühimmat depolarına, araçlarına ve altyapısına ciddi bir şekilde darbe vurdunuz. Şüphesiz ki bunun sayesinde Suriye Arap Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren terör örgütleri dahil olmak üzere uluslararası teröre karşı mücadele eden tüm aktörler, Suriye hükümeti ile silahlı muhalefet arasında kalıcı barışçıl görüşmelere başladılar" dedi.

        REKLAM

        Bu arada Rusya lideri, Rusya'nın Suriye'nin iç işlerine karışmak istemediğini, sadece teröre darbe vurmayı hedeflediğini bildirdi.

        Putin, Suriye siyasi sürecin Cenevre görüşmesi sırasında ilerleyeceğini ümit ettiğini dile getirdi.

        RUSYA'DAN SURİYE'YE GİDEN 9 BİN MİLİTAN VAR

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Deniz Filosu subayları ile görüşmesi sırasında Suriye'de Rusya'dan ve eski Sovyet Cumhuriyetlerinden giden çok sayıda militanın bulunduğunu açıkladı.

        Putin, devam ederek, "Sahip olduğumuz ilk verilere göre Suriye'de binlerce militan bulunuyor. Genelkurmay, Ana İstihbarat İdaresi ve diğer özel servisler ile Federal Güvenlik Servisi, Suriye'deki militanlar arasında Rusya'dan yaklaşık 4 bin, eski Sovyet Cumhuriyetlerinden ise yaklaşık 5 bin militanın bulunduğunu kaydetti." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ