Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Le Pen polise gitmedi, ifade vermeyi reddetti!

        Liderliğini yaptığı aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin Avrupa Parlamentosunda (AP) yolsuzluk yaptığı iddiaları kapsamındaki soruşturmada polisin ifade vermeye çağırdığı Marine Le Pen, daveti reddetti.

        Fransız basınına konuyla ilgili açıklama yapan Le Pen, nisan-mayıs aylarında iki turlu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde soruşturmayla ilgili olarak herhangi bir ifade vermeyeceğini bildirdi. Le Pen, kampanya döneminde adaletin tarafsız işlemesi için uygun bir ortam olmadığını savundu.

        Polisin Le Pen'i çarşamba günü ifadeye çağırdığı öğrenildi.

        Geçtiğimiz günlerde aynı soruşturma kapsamında iki Ulusal Cephe çalışanı gözaltına alınmıştı.

        REKLAM

        AP'de danışman kadrosunda gösterildiği belirtilen ve Le Pen'in korumalığını yapan Thierry Legier ve aşırı sağcı liderin yakın arkadaşı Catherine Griset polis tarafından sorgulanmıştı.

        Fransız polisi, geçtiğimiz pazartesi günü de partinin Paris’teki merkezine baskın düzenleyerek arama yapmıştı.

        Ulusal Cephenim AP'de yolsuzluk yaptığına dair iddialar son bir aydır Fransa gündemini meşgul ederken, bu kapsamdaki soruşturmanın genişleyebileceği bildiriliyor.

        AB'nin Yolsuzlukla Mücadele Organı (OLAF), AP'de Le Pen'in danışmanı olarak maaş alan ancak gerçekte Le Pen'in korumalığını yapan Thierry Legier hakkında soruşturma başlatmış, Legier'in parlamentodan 2011'de 3 ay maaş aldığını ortaya çıkarmıştı.

        Marine Le Pen’in yakın arkadaşı Catherine Griset'in ise yine 2010-2016 yılları arasında Avrupa Parlamentosundan danışman sıfatıyla maaş aldığı bildirilmişti. Griset’in aslında Avrupa Parlamentosunda hiç çalışmadığı, sadece parti merkezinde görevli olduğu belirtiliyor.

        OLAF dışında Fransız yargısı da 15 Aralık’ta konu ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

        Fransa'da nisan-mayıs aylarında iki turlu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi anketlerde Le Pen'in ilk turu önde bitirecek desteğe sahip olduğu görülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ