Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kim Jong-Nam suikastinde flaş istihbarat raporu: 'Kardeş katli'

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey kardeşi Kim Jong-Nam'a Malezya'da düzenlenen suikastin yankıları sürüyor. Son olarak, komşu Güney Kore'de istihbarat servisinden rapor alan bazı milletvekilleri, suikastin Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un talimatıyla gerçekleştirildiğini öne sürdü.

        Güney Kore istihbarat servisinin iddiasına göre, Kim Jong-Nam suikastini Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı beraber planladı. Suikast için birbirinden ayrı çalışan iki grup ve bir de destek grubu kullanıldı.

        Güney Koreli milletvekili Kim Byung-kee, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Kim Jong Nam suikasti, emri Kim Jong-Un tarafından verilen sistematik bir terör organizasyonuydu." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Güney Koreli vekilin iddiasına göre, suikastte görevli olan ilk grupta ulusal güvenlik çalışanı Ri Jae Nam ve dışişleri çalışanı Ri Ji Hyon yer alıyordu. İkili suikastte kullanmak üzere şu anda gözaltında olan Vietnamlı şüpheli Doan Thi Huong'u işe aldı.

        Gözaltına alınan bir diğer kadın olan ve polisteki ifadesinde olayı TV şakası sandığını söyleyen Endonezyalı şüpheli Siti Aishah ise içlerinde ulusal güvenlik görevlisi O Jong Gil ve dışişleri çalışanı Hong Song Hac'ın yer aldığı suikastte görevli diğer grup tarafından işe alındı.

        Güney Kore istihbaratı, şüphelilerin cinayetin ardından Kuzey Kore'ye kaçtıklarını öne sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ